SZABADIDŐSPORT

SZABADIDŐSPORT A TACBAN

Szabadidősport rövid története

A fejlett európai országokban egyik legdinamikusabban fejlődő terület a szabadidő sport. Szabadidő nem egyenlő a tömegsporttal, hisz míg a tömegsport tömegeket mozgat és valójában egy-egy rendezvényre értendő (futóversenyek, utcai kosárlabda stb.), addig a szabadidősport a folyamatos testedzést feltételezi, főként kedvtelésből, az egészség megőrzéséért. A szabadidősport fejlesztésének feltételei közé tartozik, hogy legyenek megfelelő sportlétesítmények, városi sportnapok, sportrendezvények.

A szervezettség és a szakmaiság érdekében célszerű, ha a TAC a szakmai gazdája a városi szabadidős sporteseményeknek. Ez segíthet abban, hogy szabadidős sportolóból a TAC igazolt sportolója legyen valaki. Természetesen a szakembereken kívül önkéntesek bevonására is szükség van a szervezésben, lebonyolításban, de ez megint csak a sporthoz, a TAC-hoz való kötődést segíti.

A TAC mint városi sportbázis a szabadidős tevékenység egy részét át tudja venni a várostól mivel integráló szerepet tud betölteni a versenysport és a tömegsport között. Ehhez szükséges tárgyi – felújított csarnokunk kiválóan alkalmas – és személyi feltételekkel egyaránt rendelkezik. Részt vállalhat a városi tömegsport rendezvények szervezésében, akár lebonyolításában is, hiszen sportszakmailag minden feltétel adott ehhez.

Továbbra is fontos szerep szánunk a diáksport, az utánpótlás-nevelés, a családok sportjának, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok és a fogyatékkal élők sportjának. Az általános cél az, hogy a diákok és rajtuk keresztül a családjuk megszeressék a sportot, nagy számban vegyenek részt a sportrendezvényeken, tehát folyamatosan bővüljön azok száma, akik rendszeresen sportolnak.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069

Links

Website builder
Download for Windows
Download for Mac

Feedback

Please send us your ideas, bug reports, suggestions! Any feedback would be appreciated.