UTÁNPÓTLÁS

Iskolai, diák- és utánpótlássport


A TAC abban a szerencsés helyzetben van, hogy az iskolai, a diák- és az utánpótlássport szorosan összekapcsolódik a szervezeti felépítésben. Az egyesület edzői közül sokan a sportiskolák testnevelő tanárai is egyben. Jelenlétük az iskolai tantermekben növeli az utánpótlás-toborozás lehetőségeit a versenysport számára.

Kézilabda


A legutóbbi időkig szinte kizárólag a Kőkúti Általános Iskolára épült az utánpótlás nevelés. A bázis szélesítése érdekében a TAC megállapodott a Vaszary János Általános Iskolával is. A vezetőkkel, testnevelő tanárokkal és a szülőkkel együttműködve szivacs kézilabdaedzéseket szervezünk az alsó tagozatos gyerekeknek. Az 1-6. osztályosokkal két edző foglalkozik, heti 3 foglalkozáson.

Erre a két iskolai létesítmény mellett az egyesületünk kis csarnoka is az edzők rendelkezésére áll. Terveinkben szerepel közös edzések (Kőkúti-Vaszary) megtartása az Eötvös József Gimnázium sportcsarnokában mindkét iskola tanulói részvételével, akár rendszeresen heti egy alkalommal.

Tervezünk egy kézilabda fórumot, ahol az intézmények vezetőivel, testnevelőivel egyeztetünk arról, hogy hogyan kapcsolódhatna be egy középiskolák közötti kézilabda programba az Eötvös József Gimnázium, a Tatai Református Gimnázium, a Bláthy és a Jávorka szakiskola.

Röplabda


A röplabda négy éve van jelen a tataiak életében. Előtte csak hobbi szinten űzték a sportágkedvelői, nem ilyen szervezett formában.

Kapcsolatunk jó az intézményekkel, jelenleg minden általános iskolából van sportolónk az utánpótlás korosztályban. Mivel kevés edzéslehetőségünk van, közös edzéseket tartunk számukra a TAC termében és a sportcsarnokban.

Ebben a szezonban a röplabda bekerült a TAO-s sportágak közé, mellyel új lehetőségek nyíltak meg előttünk. Szeretnénk két testnevelőt megnyerni sportágunknak, mellyel bekerülhetnénk az iskolai programokba. Az alsós tagozatosoknak helyben tervezünk edzéseket, ezzel szélesíthetnénk tömegbázisunkat.

Asztaltenisz


A szakosztály a Vaszary János Általánosával tart fenn szoros együttműködés kapcsolatot. A „Sport Legyen a Tiéd” program keretein keresztül kapott felszerelések segítségével minden technikai feltétel adott a színvonalas munkához. A szakosztály szakemberei az iskola alsó tagozatában kiválasztják a gyerekeket, akiket az első évben iskolai keretek között ismertetnek meg a sportággal, majd beintegrálják a legtehetségesebbeket az egyesületi munkába. A szakosztály az együttműködés keretei között segítséget nyújt a mindennapos testnevelés feladatainak ellátásban.

Kapcsolatunk jó az intézményekkel, jelenleg minden általános iskolából van sportolónk az utánpótlás korosztályban. Mivel kevés edzéslehetőségünk van, közös edzéseket tartunk számukra a TAC termében és a sportcsarnokban.

Ebben a szezonban a röplabda bekerült a TAO-s sportágak közé, mellyel új lehetőségek nyíltak meg előttünk. Szeretnénk két testnevelőt megnyerni sportágunknak, mellyel bekerülhetnénk az iskolai programokba. Az alsós tagozatosoknak helyben tervezünk edzéseket, ezzel szélesíthetnénk tömegbázisunknat.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069

Linkek

TAO
Kapcsolat