SZABADIDŐSPORT

ÉRTÉKELŐ

2019. I. félév – szabadidősport

Aktív, jól szervezett közösség a Tatai AC szabadisport szakosztálya – mondta évértélőjében Horváth Zoltán szakosztályvezető. A tisztújító közgyűlésén újraválasztott szakember bízik benne, hogy a csapat továbbra is az eddigi lelkesedéssel működik közre a programok szervezésében, illetve, hogy a jövőben is nagy számban vesznek részt az eseményeken.

Hogyan értékeli 2019 első felét, milyen programokon és mekkora létszámban vettek részt a TAC szabadidősport szakosztály tagjai?

- Horváth Zoltán szakosztályvezető: A TAC szabadidősport szakosztálya minden kiemelt Tata városi szabadidősport rendezvényen jelen volt. Szakosztályunk 85 tagot számlál, közülük minden eseményen legalább 50-60 fővel képviseltettük magunkat - aktív résztvevőként, illetve rendezőként. Ez a kitartó aktivitás egyben vonzó is, hiszen nem csak alkalmanként, hanem folyamatosan van lehetőség mozogni, kikapcsolódni, sportolni, vagyis egészségünk érdekében aktivizálódni.

A TAC szabadidősport szakosztályában működő szakágak milyen fél évet zártak?

A gyaloglók, sétálók és túrázók örömmel csatlakoznak a FUK (Fiatal Utazók Klubja) keddenként és csütörtökönként megtartott Cseke-tó kerülő programjához. Nagy siker volt a Tavaszi Tatai Túrán, a rendezvényen több mint 200-an vettek részt. Népszerű a városi Tó-futás, a Nordic Walking pedig a hét minden napján kínálja a mozgás lehetőségét a Cseke-tó és az Öreg-tó körül Varga Zsuzsanna tanárnő vezetésével.

A szörfösök igazi idény jellegű programjai a nyáron népszerűek igazán. Öröm, hogy egy vitorlás hajó (Tóth Dénes szakágvezető tájékoztatása szerint egy 18 láb hosszú, 4 személyes, Balaton-18 típusú hajó – a szerk.) érkezett a szakosztály részére, melyet tesztelni fognak. A szörfösök pedig a vízen kívül gyalog- és kerékpáros túráinkra is eljönnek, ezzel népszerűsítve a programjainkat.

Milyen programok várják az elkövetkező hónapokban a szakosztály tagjait, illetve az érdeklődőket?

- Horváth Zoltán: A TAC szabadidősport szakosztályának regisztrált létszáma pontosan 85 fő, melynek 60%-át a gyalogosok és a nordic walkingosok, 40%-át a „vizesek” adják. Ők a szörfösök, illetve a szakághoz tartozó különböző szörfös sportot űzők.

Milyen programok várják az elkövetkező hónapokban a szakosztály tagjait, illetve az érdeklődőket?

A futást kedvelők a 36. Minimaratonra készülhetnek augusztus 3-ra; az önkéntes rendezők között a TAC szabadidősport szinte mindegyik tagja jelen lesz! Szeptember 27-én lesz a VI. Tatai Nagy Sportágválasztó, ahol mindegyik szakágunk tervezi a részvételt. A vizesek vitorlás vezetői tanfolyamra készülnek Tóth Dénes szakágvezető segítségével; az érdeklődőknek is szívesen tájékoztatást adnak a lehetőségekről.

Az állandónak tekinthető programokon kívül van-e tervben új, a naptárban eddig még nem szerepelt esemény szervezése vagy éppen Tatára hozása?

Újdonság, hogy részt veszünk a Nagy Sportágválasztón az Edzőtáborban, illetve, elképzelhető, hogy a közeljövőben vitorlás szakág is indul a szakosztályon belül.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069

Links

Website builder
Download for Windows
Download for Mac

Feedback

Please send us your ideas, bug reports, suggestions! Any feedback would be appreciated.