JUDO

JUDO A TACBAN

THAC Judo Szakosztály

1980 A Judo sportágat Stief Zoltán és Szerencse László ismertette meg először a tataiakkal; 1982 A tatai judosok első országos bajnoka Kuhár Péter volt.

1983- A Tatai Honvéd Atlétikai Club keretein belül megalakult a THAC Judo Szakosztálya.

1989- A szakmai munkát Borkovics Zoltán is segítette, majd a szakosztály vezetését és az edzői feladatokat Pál Zoltán vette át.

Essősy Ákos és Szeles Viktor is serdülő magyar bajnok lett 1994-ben

Ez volt az az időszak, ami a tatai judo aranykorát is jelentette. Az elkövetkező csaknem tíz esztendőben rengeteg magyar bajnoki aranyérmet szereztek a klub sportolói. Ennek a korszaknak kiemelkedő versenyzői Essősy Ákos (többszörös utánpótlás országos bajnok, felnőtt ob-2.); Kun Szilárd (felnőtt ob-2., ob-3.); Szeles Viktor (7x ob-1., felnőtt ob-3.), Ónody Beáta, Vígh Anita és Hudák Attila. Szeles Viktor az első versenyző, aki a szakosztályt világversenyen képviselte -1998 junior-vb, Cali; junior-Eb, Bukarest.

1998-ban rövid ideig Németh Ferenc vette át a szakmai munka irányítását, majd Essősy Ákos lett a vezetőedző. Ehhez az időszakhoz köthető a tatai judo legjobb eredménye, Ónody Beáta bronzérmet szerzett a junior világbajnokságon.

2006- Maczkó Tamás és Vágusz Krisztián - korábbi tatai judosok - segítségével megalakul az Összefogás a Judo Sportért Alapítvány. Az alapítvány megalakulása óta több országos és regionális versenyt, valamint sportbemutatót rendezett.

2007-ben a THAC keretein belül megszűnt a judo oktatása.

2015 – Essősy Ákos, Staudt Béla és Szeles Viktor vezetésével visszatér a judo Tatára. A klub elsőször a Cegléden rendezett diák A korcsoportos országos diákolimpián indított versenyzőt, ahol Galambos Bernadett arany-, Staudt Zétény ezüstérmet szerzett.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069

Linkek

TAO
Kapcsolat