KERÉKPÁR

SZAKÁGAK

A KERÉKPÁRLABDA


19. század végi sport, hazánkban 1994 óta létezik. A versenypálya 14 méter hosszú és 11 méter széles, melyen a csapatok 2-2 fővel próbálják az ellenfél kapujába juttatni a nagyjából 550 g súlyú labdát. A játékidő 2 részre van bontva, felnőtteknél 2x7 perc, junior kategóriában 2x6, iskolásoknál pedig 2x5 perc.

A MŰVÉSZKERÉKPÁR


egy nagyon összetett, látványos sportág. A sportolók azért versenyeznek, hogy ki tud szebb és nehezebb elemeket bemutatni kerékpárján. A versenyző maga választja ki azt a 30 elemet, amit szeretne bemutatni az 5 perces időkeret alatt. A bírók minden egyes elemet és annak kivitelezését pontozzák, így alakul ki a végeredmény. Egyénileg és csapatban is indítanak versenyeket.

A TRIÁL


egyéni sport, melynek lényege, hogy a versenyző egy előre kialakított akadálypályát minél kevesebb hibával teljesítsen. Hibának számít, ha a sportoló lába, illetve a gumikon kívül a kerékpár bármely része érintkezik az akadállyal, illetve a talajjal.

A MONOCIKLI,


vagy más néven egykerekű kerékpár, világszerte egyre népszerűbb, évente rendeznek különböző számokban (Triál, Freestyle, Hoki, Kosárlabda, Gyorsasági verseny, stb.) világversenyeket. Magyarországon 2003 - 2004-ben jelent meg, akkor még zsonglőrkellékként, de azóta hazánkban is egyre elterjedtebb.

A BMX


a motokrossz alapjaira épülő, de 20”-os kerekeket használó sportág. A BMX Cross 2008-ban mutatkozott be a pekingi olimpiai játékokon, a BMX Freestyle pedig a 2020-as Tokiói olimpián debütál.

A MOUNTAINBIKE


terepkerékpározás, az első versenyeket a 80-as években rendezték Californiában. Világbajnokságra 1990-ben került sor, azóta a sportág rohamos fejlődésbe kezdett.

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069

Linkek

TAO
Kapcsolat