INTERJÚ - CIKK

Sportcsarnok

Kényszerpihenő

A judósoknak is rosszkor jött kényszerpihenő

2020. Április

A TAC judo szakosztályánál nagy reményekkel láttak neki az idei esztendőnek, hiszen egyre jobban beérik az öt éve elkezdett munka. Márciusig jöttek is az eredmények, országos bajnokságon dobogós helyezéseket szereztek a klub sportolói, majd jött a koronavírus. Az elmúlt hónapok eredményeiről, az előttünk álló hónapok várakozásairól Szeles Viktor szakosztályvezető beszélt.

TAC: - Hogyan sikerült a tatai judósok számára az első negyedév?

Szeles Viktor szakosztályvezető: - Jól indultunk, de sajnos a járvány közbeszólt. A legnagyobb munkát az ifik végezték, két hazai válogató versenyen léptek tatamira, az egyik a magyar bajnokság volt. A mindössze öt éves szakosztályunk hét sportolóval képviselteti magát ebben a korosztályban, ez nagy eredmény. Az ifi ob-n Kovács Bence ezüstérmes lett, ikertestvére, Attila pedig a dobogó harmadik fokára állhatott, Pápai Brendon pedig a pontszerző, hetedik helyen végzett.

A felnőtt országos bajnokságon Kovács Bence hetedik, a serdülő országos diákolimpián Tölgyesi Réka, valamint a még serdülő korú Török Eszter ötödik lett. A magyar bajnokságok eredményei után tavaly összesen 83 pontot szereztünk, idén már 56-nál járunk.
Februárban Kardos Tímea révén csatlakozott hozzánk egy junior válogatott versenyző, akinek leigazolását ugyan anyagi lehetőségeink nem tették lehetővé, de nálunk edz, és edzésmunkája, eredményei inspirálják a fiatalabb sportolóinkat. Az edzőknek pedig visszajelzés, hogy válogatott sportolók is elismerik a Tatán folyó szakmai munkát és itt akarnak edzeni. Ráadásul a TAC elnöksége elfogadta a költségvetésünket, melynek köszönhetően elkezdtük szervezni egy japán edző szerződtetését. Aztán jött a vírus…

A koronavírus a judo-szakosztályban folytatott munkát is átírta. Mennyiben változott meg a szakosztály élete az elmúlt időszakban?

Sajnos a vírus a mi életünket is megnehezíti, március közepe óta nem tudunk edzést tartani. Az utolsó edzés után néhány szülővel fertőtlenítettük a termet, hogy újraindulásnál minden a legnagyobb rendben legyen. A szakosztály tagjaival facebookon tartjuk a kapcsolatot, különféle feladatot adunk a sportolóinknak, versenyeznek egymással. Az egyik nap arról kell videót küldeniük, hogy hány felülést tudnak csinálni, másnak arra vagyunk kíváncsiak, hogy ki mennyi lábfelhúzást csinál egy perc alatt. A nap végén van eredményhirdetés. Öröm, hogy szülők is csatlakoztak a kezdeményezéshez, de akár amatőrök is beszállhatnak a versenybe. Ezek mellett vicces feladatokat és szellemi vetélkedő is szerepel a facebookos aktivitásaink között. Előbbinél sportolóink kiskori képei alapján kell kitalálni, hogy kiről van szó, utóbbinál Tata judo történeti totó keretében adhatnak számot tudásukról a játékos kedvűek. A Kovács-ikrek pedig otthon is tudnak judózni, miután biztosítottunk számukra néhány tatamit. Ami a legnagyobb problémánk, hogy sajnos a mi költségvetésünket is érinti a járvány. Az említett japán edző szerződtetése például biztosan csúszik egy évet.

Mennyire nehéz a tervezés az esztendő további részére?

Lehetetlen a tervezés. Úgy gondolom, hogy legkorábban szeptemberben kezdődhet a versenyszezon. De ez is csak találgatás. A számunkra legfontosabb versenyeket ősszel rendezik. Az ifjúsági Európa-bajnokságot júniusról decemberre halasztották, erre két sportolónkkal szeretnénk eljutni. A nemzetközi válogató versenyek elmaradtak, nem tudjuk, hogy ezeket pótolják-e. Ha nem, akkor a hazai válogató versenyek alapján dönt a szövetség. Itt Kovács Bence második, Kovács Attila a harmadik helyen áll a rangsorban. A győri serdülő Európa-kupa elmarad, pedig Hufnágel Balázs éremeséllyel indult volna. A gyerekeinket ismerve újrakezdés után hamar elkapják majd a fonalat, és az évkezdéshez méltó módon folytatjuk majd a versenyszezont. Bárcsak már ott tartanánk!

Friss információk a Facebook-on!

Friss információk a Facebook-on!

Cím

2890
Május 1. út - Keszhelyi út sarka
Tata, Hungary
Komárom-Esztergom Megye

Kapcsolat

Email: info@tataiac.hu
Tel.: +36 34 657 069